Öğrenciler Okullarını Estetik Açıdan İyileştirdi

01.05.2023 197

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Renkli Okullar Mutlu Çocuklar" ve "Okul Estetiği" projesi kapsamında okulumuzda "Renkli ve Temiz Sınıfım" yarışması düzenlendi.

Okul yönetimi ve okul rehberlik servisi tarafından düzenlenen yarışmada, her hafta en temiz sınıfın seçimi gerçekleştirildi ve birinci olan sınıflara başarı belgeleri verildi.

Proje sayesinde, öğrencilerin okula olan bağlılığı ve motivasyonu arttı. Yarışmanın sonunda, tüm sınıfların kazandığı fark edildi. Öğrencilerin sınıf ortamlarına daha fazla özen gösterdikleri ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte çalışarak daha temiz bir ortam yaratmaya gayret ettikleri görüldü. Ayrıca, yarışmanın öğrencilerdeki sorumluluk duygusunun arttırdığı ve özgüvenlerinin gelişmesine yardımcı olduğu gözlendi.

Öğrenciler, sınıflarını temizlemek ve renklendirmek için birçok farklı yöntem kullandı. Duvarları boyayarak, renkli kağıtlarla süsleme yaparak ve bitki, çiçekler ekleyerek sınıflarını daha çekici hale getirdiler. Ayrıca her öğrenciye düşen görevleri paylaşarak sınıflarının düzenli ve temiz kalmasını sağladılar.

Okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerin bu girişiminden memnuniyet duyduğunu ve okullarının daha estetik ve temiz bir görünüm kazanmasına yardımcı olduklarını söyledi. "Renkli ve Temiz Sınıfım" yarışması, sınıfların görünümünü daha da iyileştirmek için önemli bir adım oldu.

Yarışma sonucunda birinci olan sınıflar, başarı belgeleri ile ödüllendirildi ve öğrencilerin yaptıkları çalışmalar takdir edildi. Öğrenciler, bu ödülleri alarak daha temiz bir çevre oluşturmak için çalışmalarının takdir edildiğini hissettiler. Öğrencilerin birbirleriyle iş birliği yaparak bir hedefe ulaşmaları, takım çalışması ve liderlik becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oldu.

Okul yönetimi ve öğretmenler tarafından desteklenen proje, öğrencilerin renkli ve estetik sınıf ortamları oluşturmalarını hedefliyor.

Sınıfların temizliği için de öğrenciler kolları sıvadılar. Panoları düzenleyerek, sınıflarını temiz tutarak, kitap ve dolaplarını muntazam şekilde kullanarak sınıfların daha temiz ve düzenli görünmesini sağladılar.

Okul yönetimi, öğrencilerin bu girişiminden memnuniyet duyduğunu temiz ve estetik açıdan okul ortamının yaratılmasında öğrencilerin aktif rol oynamasının önemini vurguladı. Daha temiz ve düzenli bir okul ortamı, öğrencilerin eğitimlerine odaklanmalarına yardımcı oldu ve daha güzel bir ortamda öğrenmelerini sağladı.

Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu gerçekleştirdiği "Renkli ve Temiz Sınıfım" yarışması ile öğrencilerin okul ortamını daha keyifli ve düzenli hale getirmelerine yardımcı oldu. Yarışmanın sınıflar arasında dostluk ve takım ruhu oluşturduğu, öğrencilerin sorumluluk duygularının gelişmesine ve özgüvenlerinin artmasına katkı sağladığı görüldü.

14-03-202301-05-2023

01-05-2023